Vad händer om man inte kan betala tillbaka smslån?

Allt fler ansöker om snabba sms lån för att få tillgång till snabba och sköna pengar direkt in på bankkontot utan några frågor från långivarnas sida. Men samtidigt är det många som oroar sig över vad som kommer att hända om man inte kan betala tillbaka sina smslån i tid.

Det kan bli dyrt att missa återbetalningen av sina smslån. Se till att alltid kunna betala tillbaka i tid!

Det ska sägas att den som känner sig osäker på om man kan betala tillbaka ett lån i tid hellre bör avstå att låna pengar än att ansöka om lånet. Det är väldigt dumt att dra på sig helt onödiga betalningsanmärkningar bara för att man inte kunnat betala tillbaka ett lån i tid.

Det kan även innebära ytterligare kostnader för kunder som missar att betala tillbaka sina lån. Lägg där till att det kan bli svårare att teckna nya lån i framtiden för den som har missat att betala tillbaka ett smslån.

Betala tillbaka

Hur lång tid kan man låna pengar

När du väljer att ansöka och låna pengar genom ett smslån så brukar företagen allt som oftast erbjuda en återbetalningstid på 30 dagar. Men det finns även företag som lånar ut pengar i 60 dagar eller 90 dagar. Om du missar att betala tillbaka ditt sms lån brukar det gå ganska fort fram till dess att ärendet går till ett inkassobolag som vill driva in skulden åt långivaren.

Om vi säger att du blir beviljad ett snabblån idag, så har du från och med idag 30, 60, 90, eller hur många dagar du nu tecknat ditt smslån på, att betala tillbaka lånet.

När förfallodagen för lånet sedan löper ut och du inte har betalat tillbaka lånet så brukar i stort sett alla smslånebolag skicka ut en påminnelse om att du måste betala snarast. Du kan då räkna med att få betala en liten summa extra i så kallad påminnelseavgift. Vill du få mer information kring olika typer av lån? Besök då snabblanet.nu där du hittar mer information.

Om du inte heller då betalar din faktura så är det vanligaste att företaget som lånat ut pengar till dig genom smslån skickar vidare ärendet till ett så kallat inkassobolag. Inkassobolaget tar över ärendet, och det är nu som kostnaderna för ditt obetalda smslån verkligen stiger i snabb takt.

Ansök inte om smslån om du inte har råd

Det är viktigt att påminna alla läsare om att inte ansöka om fler smslån än vad du faktiskt klarar av och har råd att betala tillbaka. Om du har svårt att betala tillbaka ett lån så är det viktigt att du kontaktar din långivare. Ibland kan dem vara snälla och låta dig förlänga lånetiden med några extra dagar utan extra kostnad.  Ibland kan dem även hjälpa till med typ avbetalningsplaner eller liknande.

Vad är ett SMS-lån/Snabblån?

Ett SMS lån eller ett snabblån som det även kallas är precis som det låter ett banklån som man snabbt och enkelt kan ta med hjälp av sin mobiltelefon. Man skickar helt enkelt bara ett SMS till ett telefonnummer kopplat till en SMS-lånebank med summan man vill låna. Man kan även låna i en app på mobilen eller genom att logga in på en hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *