Smslån snabbt och enkelt med BankId!

Numera går det mycket snabbt att låna pengar på nätet via smslån, men det är också mycket enklare att låna pengar än tidigare! Sedan de så kallade smslånen slog igenom på riktigt på den svenska marknaden under början av tvåtusentalet så har utvecklingen gått snabb och i dagsläget finns det mängder av företag som lånar ut pengar till privatpersoner snabbt och enkelt.

Från början var det vanligast att man ansökte om lånet genom att skicka ett sms med sin mobiltelefon till långivaren, men idag är det vanligare att man istället lånar pengarna direkt på internet. Namnet SMSlån hänger dock fortfarande med, trots att sättet att låna pengar på idag inte ser ut som det tidigare gjorde.

Enkelt låna med BankID

Ansök om lån med BankID på ett säkert sätt

BankID fungerar på samma sätt som ett pass eller annan ID-handling när du ska låna pengar.

Ett elektoniskt substitut till pass eller annan id-handling när du ska ansöka om ett smslån är ett BankID.

En bidragande orsak till att smslånen fått ett ganska dåligt rykte i bankvärden är att säkerheten tidigare påståtts vara väldigt dålig. Därför har många privatpersoner varit ganska negativt inställda till att låna pengar genom SMS. Idag är situationen dock annorlunda, och det är numera inte mer osäkert att ansöka om ett smslån än att ansöka om ett bolån eller ett privatlån utan säkerhet.

När snabblånen från början dök upp här i Sverige fanns det inte några direkta rutiner på hur man skulle hantera lånen. Det ledde i sin tur till att många oseriösa långivare dök upp på marknaden och lurade folk. Idag är det dock betydligt säkrare att låna pengar, och tack vare funktioner som BankID är det nästintill ofarligt att ansöka om ett smslån. Lös mer om olika typer av lån som du kan ta med hjälp av ett BankID genom att klicka här!

Vad är BankId och varför låna med det?

Ett BankID är enkelt förklarat ett id-kort för internetmarknaden. Det går att jämföra med fysiska, eller ”riktiga” id-handlingar så som exempelvis ID-kort, pass, eller körkort. Den stora anledningen till att människor numera använder sig av e-legitimation när dem ska ansöka om att låna pengar på nätet är att det är så smidigt. Det går extremt snabbt att verifiera sin identitet, vilket leder till att man också får pengarna utbetalda till bankkontot tidigare än vad man annars skulle fått.

Ett BankId utfärdas av din bank, och det spelar inte någon som helst roll vilken bank du är kund hos eller vilken bank som har utfärdat din e-legitimation när du ska använda det för att låna pengar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *