Blancolån

Ett blancolån eller privatlån är ett lån som du kan ansöka om utan säkerhet. Det är din betalningsförmåga som är långivarens säkerhet och som avgör om du får lånet beviljat. Ett blancolån brukar vanligen ligga på från 20 000 kr till ca 200 000 kr.

På grund av att blancolån ges utan någon säkerhet klassas det som ett lån med hög risk och har normalt ganska hög ränta. Du kan använda ett blacolån till vad du själv önskar. Många tar lån för att  rusta sin bostad och dessa lån (som också är blancolån) kallas ofta renoveringslån. Renoveringslån kan ge lite bättre ränta.

De flesta som ansöker om ett blancolån använder pengarna till någon typ av konsumtion. Det kan också handla om en resa som du länge drömt om eller ett speciellt tillfälle i livet, exempelvis ett bröllop som behöver finansieras. Även oförutsedda händelser kan leda till att du plötsligt behöver ett ekonomiskt tillskott. När du funderar på att ansöka om ett blancolån (privatlån) är det viktigt att tänka över noga om lånet verkligen är nödvändigt, samt att du har en realistisk plan för återbetalningen.

Låna för att lösa dyra krediter

Många ansöker om blancolån för att kunna betala bort småkrediter som blivit många och dyra. Det är oftast en bra lösning för att få mer pengar i plånboken varje månad. Genom att få bort skulder från mikrolån, kontokort och andra krediter kan många sänka sin månadskostnad markant.

Låna direkt via nätet

De allra flesta banker ger blancolån och hos många låneaktörer kan du med fördel ansöka direkt  via internet. På långivarens webbplats kan du i lugn och ro läsa igenom all information och använda lånekalkyler mm.